Ingredienten:
125 gr + 1 tl + een beetje Boter
200 gr + een beetje Bloem
1 mespunt Bakpoeder
100 gr + 2-3 el Suiker
(null) Zout
1 Ei
100-125 gr Pure Chocolade
30 gr Kant-en-klare Schuimkoekjes
500 gr Aardbeien
500 ml Slagroom
1 zakje Vanillesuiker
2 zakjes Slagroomversteviger
Hoe te maken:
1. Vet een taartvorm met uitneembare bodem (26 cm ø)
in. Kneed 200 gr bloem, het bakpoeder, 100 gr suiker, een
snufje zout, 125 gr boter in stukken en het ei eerst met de
mixer en dan kort met de handen tot een glad deeg.
2. Verwarm de oven voor (175-200 graden). Rol het
deeg op een beetje rond (ca 30 cm ø) uit. Beleg hiermee de
taartvorm, druk het deeg bij de rand goed in de richels. Prik
de bodem een aantal keer in met een vork. Bak de bodem
ca. 20 minuten in de oven. Laat hem afkoelen.
3. Schaaf met een dunschiller of mes 10-15 gr
chocolade tot rolletjes. Hak de rest van de chocolade grof
en smelt hem au bain marie. Bestrijk de taart met de
gesmolten chocolade en zet hem ca. 10 minuten afgedekt
in de koelkast.
4. Verbrokkel de schuimkoekjes. Maak de aardbeien
schoon en snijd ze in stukjes. Klop de slagroom stijf met 2-3
el suiker, de vanillesuiker en de slagroomversteviger.
Spatel 3/4 van de aardbeienstukjes en 1/3 van de
schuimkoekjes erdoorheen. Verdeel het mengsel luchtig
over de taart. Bestrooi met de rest van de aardbeien, de
schuimkoekjes en de chocoladerolletjes en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten