Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 april 2011

Spaghetti aglio e olio


Ingrediƫnten voor 1 persoon
100 gram spaghetti
1 spaanse peper
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
7,5 gr. Peterselie (half pakje)



Voor deze spaghetti zet je eerst het water op, 1 liter per 100 gr. Spaghetti. Met in het water een scheutje olijfolie of zout. Je kookt de spaghetti zoals je altijd doet, of zoals op het pakje staat. In het geval van de spaghetti die ik heb 11 minuten.
Omdat het koken van de spaghetti het langste duurt begin je eerst daarmee.
Als de spaghetti op staat doe je eerst de 4 eetlepels olie in de pan (koe

kenpan) en daarbij doe je de geperste knoflook. Als je liever van fijne plakjes knoflook houd kan dat ook. De knoflook fruit je even in de pan, je voegt daarna peper bij, dat fruit je samen nog even. Omdat de knoflook snel kan aanbranden, haal ik na een half minuutje/minuutje de pan van het vuur, totdat de spaghetti klaar is.  Vlak voordat je de spaghetti afgiet dan voeg je de peterselie bij in de pan bij de knoflook en het pepertje. Als de spaghetti afgegoten is, doe je die een paar seconden (10 a 20) door de knoflook, peper en peterselie mengsel. En vanuit daar schep je het op de pan.
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen: