Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 april 2011

Kruidenboter a Aglio

Kruidenboter a Aglio

Ingrediƫnten
100 gr. Boter (in dit geval blue band, maar kan ook roomboter)
2 teentjes knoflook
7,5 gr. platte peterselie
1 rode peper
eventueel Peper en Zout om het geheel op eigen smaak te brengen.


Dit is de eerste keer dat ik kruidenboter maak met deze ingredienten.
Het maken van een kruidenboter is heel gemakkelijk.
Ik heb de boter in stukjes gesneden en in een schaaltje gedaan, de knoflook teentjes geperst, de rode peper zeer fijn gesneden en dat ook met de peterselie.
Dan voeg je alles te samen en doe je alles met een vork door elkaar. Als je niet van stukjes houd dan kan je het ook met een staafmixer als een geheel maken. (Zelf heb ik ook alles even met de staafmixer gemixt)

Zoals ik het heb besproken met de ingrendienten is de kruidenboter wel aan de pittige kant. Je kan er voor kiezen om meer boter of maar 1 teentje knoflook toe te voegen.
De kruidenboter is natuurlijk het lekkerst op een ciabatta broodje, maar op gewoon stokbrood is het ook lekker.

Geen opmerkingen: